Alien abduction door beren

Het is animal planet. Een team van vier mensen heeft een jonge beer gevangen. So far, so good. De beer zit in val, een soort buis. Het team doet onderzoek. So far, so good. Dan komt er een man in beeld die de beer gaat verdoven. Hij heeft een lange stok met een injectienaald die hij door een spleet in de buis ramt(!)… “You have to be quick…”.

Met succes, de beer gaat out.

Vervolgens halen ze, onderzoekend als ze zijn, de beer uit de val, leggen hem op de grond en trekken hem een tand uit…. Ja, inderdaad, ze trekken hem een tand uit…. “..so we can determine his age correctly..”. Om het plaatje helemaal diervriendelijk te maken, hangen ze hem op aan een poot in een houding waar de gemiddelde yogi jaloers op wordt (getiteld: ‘wegen’) en tatoeëren terloops ook nog even een nummer aan de binnenkant van zijn lip. “The bear only feels a slight discomfort when he regains his consciousness..”.

Dat blijkt want in het daaropvolgende shot wordt de beer losgelaten in het bos en sprint als een bezetene naar de veilige struiken. Onder de begeleiding van een diepzinnig pianospel vertelt de onderzoeker hoe geroerd hij altijd is wanneer hij weer een dier terug kan geven aan de natuur.

Oke…. stel nu, puur in theorie natuurlijk, dat je, laten we zeggen, een scholier vangt, die een tand uittrekt, professioneel oprekt, een tatoeage in de lip jakkert en vervolgens dumpt in een bos… En dan op camera geroerd vertelt hoe mooi je het altijd weer vindt als je een scholier ziet terugsprinten naar zijn veilige huis….. Kijken of de rechter ook zo geroerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *