Discrimineerders zijn ook maar slachtoffers

Arme dikkerds
In de Opzij staat een artikel van Anne Elzinga over het in orde zijn van dik zijn. So far so good, moet iedereen zelf weten.

Maar nu komt het: ze is er ook helemaal klaar mee dat dikkerds worden gediscrimineerd om hun gewicht. Haar conclusie is: ze kunnen er ook niks aan doen. Slechte genen en lekkers is nou eenmaal overal te vinden. Prima redenering.

Arme discrimineerders
Vanuit die gedachtengang wil ik het daarom opnemen voor diegenen die dikkerds discrimineren. Ze worden in het artikel weggezet als gemene individuen, zonder respect voor de omvangrijke mens. Maar net als het voor dikke mensen onmogelijk is om te stoppen met eten, bijvoorbeeld omdat het overal aanwezig is, moet het voor dikkerds-discriminerende-mensen vast net zo onmogelijk zijn om te stoppen met het discrimineren van dikkerds. Onder andere omdat die tegenwoordig overal aanwezig zijn. Daarbij hebben discrimineerders hun genen natuurlijk ook niet mee.

Oproep aan allen
Laten we daarom niet in dezelfde val trappen en discrimeerders aan de schandpaal nagelen. Ieder zijn tekortkoming en respect voor allen ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *