Om effectief en efficiënt je dienst of product te kunnen leveren moet je als team kunnen lezen en schrijven met elkaar.

 

Dat is in de praktijk soms best een zoektocht. Ruis en spanning, door rugzakken, werkdruk of miscommunicatie, kunnen zorgen dat je als team steeds meer energie verliest aan de werksfeer in plaats van je te kunnen richten op de inhoud.

 

Zowel met directe collega’s als in de lijn.

 

Om de onderstroom te leren gebruiken als brandstof, halen we eerst de onderste steen boven. Wat speelt er precies onder het wateroppervlak? Hierbij betrekken we alle stakeholders.

 

De patronen die we bovenhalen gebruiken we direct als input om tot een gedegen en constructieve manier van omgaan met elkaar te komen. Met meer innovatie, werkplezier en productiviteit.

 

Samengevat

 

  1. Samenbrengen van alle stakeholders
  2. Helder krijgen van de essentie
  3. Doorbreken van patronen
  4. Borging & Nazorg

 

Ik ken Gijs als een zeer betrokken collega. Niet alleen als professional maar ook als mens is hij steeds geïnteresseerd, vraagt, spart en deelt in alle openheid. Gijs heeft een vriendelijke manier van omgaan met mensen en tegelijkertijd weet hij de vinger op de zere plek te leggen. De combinatie van humor en diepgang maakt hem in mijn ogen uniek. Zijn positieve kijk op mensen zorgt voor vertrouwen en openheid. Vanuit positieve bekrachtiging stimuleert hij mensen om met zichzelf en met elkaar aan de slag te gaan.
Saskia van de Laak – adviseur Leiderschap- & Teamontwikkeling, Radboudumc

 

Wil je weten of onze aanpak past bij jouw team of wil je vrijblijvend sparren over wat er speelt? Neem gerust contact op om kennis te maken en te kijken wat jij nodig hebt of je team nodig heeft.