Omgaan met onzekerheden

Alles om ons heen, en alles in ons, is in continue staat van verandering. Als je op atomair niveau kijkt, trilt alles. Er is geen ‘staat’ van iets vast te stellen. Het is al veranderd op het moment dat je het hebt gemeten.

Al onze ideeën, plannen, overtuigingen en doelen zijn hier net zo goed aan onderhevig. Ze zijn slecht tijdelijk effectief.

En daar hebben we ons tot te verhouden. Dat kan op twee manieren:

Meer lezen

Nederlandse olympiers zorgelijk postief

Vandaag was er een interview op tv met surfer Dorian van Rijsselberghe. Ik schrok echt hoe naief hij met de sport omging. Op terechte vragen van de reporter als: “Sta je er bij stil wat er allemaal mis kan gaan?”, “Hoe ga je om met de enorme verwachtingen die er nu zijn?” en “Maar er kan natuurlijk heel veel misgaan…” antwoorde hij Meer lezen

Babyangst

Een baby krijgen is leuk. “Te leuk”, moeten ze bij de verloskundigen in Nederland hebben gedacht. “Wij zullen eens eventjes zorgen dat die vervelend positieve ouders eens wat gezond negativisme meekrijgen en met een beetje geluk een depressie of angstaanval.”.

Om die mentaliteitskentering in gang te zetten, hebben ze een prachtig beleid onwikkeld. Meer lezen

Alien abduction door beren

Het is animal planet. Een team van vier mensen heeft een jonge beer gevangen. So far, so good. De beer zit in val, een soort buis. Het team doet onderzoek. So far, so good. Dan komt er een man in beeld die de beer gaat verdoven. Hij heeft een lange stok met een injectienaald die hij door een spleet in de buis ramt(!)… “You have to be quick…”.

Meer lezen