Gijs van Dinther (1979)

 

Ik heb ruim 12 jaar ervaring als katalysator van professionals, leidinggevenden en teams en als trainer op gebied van (intrinsieke) motivatie. Ik heb gewerkt met vele doelgroepen waaronder mensen uit de bijstand met multiproblematiek, programmamanagers van banken en medisch specialisten.

 

Al vanaf kinds af aan zie ik meerdere waarheden. Ik zie altijd meerdere perspectieven tegelijk. Dat was voor mijn omgeving altijd verfrissend of komisch, voor mijzelf echter niet. Het resulteerde voor mij in een lange, vaak wanhopige, zoektocht naar houvast.

 

Totdat, nog niet zo lang geleden, mijn beide zoontjes in dezelfde week een aantal nachten in het ziekenhuis lagen. Na zeven uur ging op de afdeling het licht uit en kon ik weinig anders dan mediteren. Ik had het gevoel dat nu echt alle zekerheid ineens onder me was weggeslagen. Ik probeerde me met die onzekerheid te verhouden.

 

En terwijl ik daar zat, tussen de piepjes van de monitor, realiseerde ik het ineens: ik ga nooit vinden wat ik zoek; er is helemaal geen zekerheid. Er sloot op dat moment iets kort. Ik kan het niet anders omschrijven dan dat op dat moment mijn ‘ik’ ophield en er alleen nog maar een Alles was. Dat gewoon was. Zonder doel, zonder ‘zin’. Het was gewoon.

 

Er is een andere laag helder geworden waarop alles onderdeel uitmaakt van hetzelfde. Waar winnen of verliezen, groei of krimp, goed of slecht niet bestaan. Contact met die laag geeft een hele andere kijk op conflicten en spanningsvelden. Waarbij het niet meer gaat over ‘gelijk’ of ‘waar’ maar over elkaar echt zien en het verenigen van de polariteiten om tot meer begrip en bewustzijn te komen en te zorgen dat het weer stroomt.

 

 

Zijn grootste kracht is de vrije en ontspannen sfeer die hij tot stand weet te brengen. Hij laat je snel en lachend tot je eigen oplossing komen.
Bart van Linder, Senior coach, Actor Adviseurs

 

Daarnaast, ff naar de orde van de dag, bouw en stoei ik met mijn twee zoontjes (en zet ze soms achter een filmpje voor de rust), mediteer, doe aan calisthenics (fitness met je eigen lichaamsgewicht), alhoewel ik na jaren nog niet veel verder ben dan ‘gespierde spijker’, en lees over onderwerpen rondom kwantumfysica en string theory.

 

Opleidingen:

  • Atificial Intelligence (drs.)
  • Psychologie (prop.)
  • Deep Democracy (1st level)
  • Provocatief coach (1st level)
  • Innerlijk Sjamanisme (Ria Font Freide, start 2008 – levenslange leerweg)
  • Cultural Transformation Tools (certified consultant)
  • Motivational Interviewing (cert.)
  • Core Quantum Method (cert.)
  • Tal van kortere trainingen en workshops op gebied verandermanagement en energiewerk