Gijs van Dinther (1979)

Ik heb ruim 13 jaar ervaring als katalysator van professionals, leidinggevenden en teams en als opleider op gebied van (intrinsieke) motivatie. Ik heb gewerkt met vele doelgroepen waaronder mensen uit de bijstand met multiproblematiek, programmamanagers van banken en medisch specialisten.

.

Als kind vroeg ik me al af wat de zin van het leven was en wat ik in godsnaam hier deed. Mijn ouders waren niet heel gelukkig getrouwd en ik zag dingen altijd vanuit meerdere perspectieven tegelijk. Beide hielpen me niet echt bij het vinden van veiligheid of houvast.

.

Dat is een flink thema geweest in mijn leven, met enkele diepe dalen, en heeft me langs vele stromingen en opleidingen geleid, waaronder een studie cognitiewetenschappen, een opleiding tot provocatief coach en een 10-jarige opleiding tot sjamaan.

.

Eind 2018 kwam er abrupt een einde aan mijn zoektocht door de realisatie dat alles wat waarneembaar is, inclusief het zelf, impermanent is. En daar nooit waarheid of zin in te vinden is. Wat er over bleef was alleen het Niks. Alhoewel dat filosofisch gezien nog steeds geen antwoord is, was er ineens rust.

.

De afwas gaat door, emoties komen en gaan, dagelijks zijn nieuwe dingen te leren. Dat is niet veranderd. Gelukkig niet.

.

Wat wel is veranderd, is mijn perceptie. Er is een andere manier van kijken helder geworden die voorbij goed-slecht, winst-verlies, gelijk-ongelijk gaat. Die gaat over het maken van verbinding en doen wat echt klopt.

.

Het stelt me in staat om nog sneller, door alle ruis heen, boven water te halen waar het echt om draait en te zorgen dat het weer stroomt.

.

.

Zijn grootste kracht is de vrije en ontspannen sfeer die hij tot stand weet te brengen. Hij laat je snel en lachend tot je eigen oplossing komen.
Bart van Linder, Senior coach, Actor Adviseurs

.

Daarnaast bouw en stoei ik met mijn twee zoontjes (en zet ze soms achter een filmpje voor de rust), mediteer, doe aan calisthenics (fitness met je eigen lichaamsgewicht – niet dat dat echt opschiet trouwens…), en verdiep me in theoretische natuurkunde, in het bijzonder in de parallellen tussen natuurkundige principes en het werken met (organisatie)velden.

.

Opleidingen:

  • Cognitiewetenschappen (drs.)
  • Psychologie (prop.)
  • Deep Democracy (1st level)
  • Provocatief coach (1st level)
  • Sjamaan (geïnitieerd in 2010, 2012 en 2014)
  • Cultural Transformation Tools (certified consultant)
  • Motivational Interviewing (cert.)
  • Core Quantum Method (cert.)
  • Tal van kortere trainingen en workshops op gebied verandermanagement en energiewerk

.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op.

.