Gijs van Dinther (1979)

Ik heb ruim 13 jaar ervaring als katalysator van professionals, leidinggevenden en teams en als opleider op gebied van (intrinsieke) motivatie. Ik heb gewerkt met vele doelgroepen waaronder mensen uit de bijstand met multiproblematiek, programmamanagers van banken en medisch specialisten.

.

Al vanaf kinds af aan zie ik meerdere waarheden. Ik zie altijd meerdere perspectieven tegelijk. Dat was vaak grappig of verrassend voor mensen om mij heen, maar het had ook een schaduwkant.

.

Echt permanente houvast voor de zin van mijn bestaan had ik door die verschillende perspectieven nooit en ik was altijd op zoek naar de onderliggende waarheid. Dat is een flink thema geweest in mijn leven en heeft me langs vele stromingen, spiegels en opleidingen geleid.

.

De echte keerpunten kwamen uiteindelijk op de momenten waarop de door mij veronderstelde zekerheden ineens onder me vandaan vielen (voelde meer als ‘geslagen werden’) en waarbij ik telkens weer gespiegeld werd in mijn behoefte aan permanente houvast en de illusie daarvan.

.

Uiteindelijk sneuvelde die illusie en is er een andere laag helder geworden waarop alles onderdeel uitmaakt van hetzelfde. Waar winnen of verliezen, groei of krimp, goed of slecht niet bestaan. Contact met die laag geeft een hele andere kijk op conflicten en spanningsvelden. Waarbij het niet meer gaat over ‘gelijk’ of ‘waar’ maar over jezelf en elkaar echt zien en het verenigen van de polariteiten om tot meer begrip en bewustzijn te komen en te zorgen dat het weer stroomt.

.

Zijn grootste kracht is de vrije en ontspannen sfeer die hij tot stand weet te brengen. Hij laat je snel en lachend tot je eigen oplossing komen.
Bart van Linder, Senior coach, Actor Adviseurs

Daarnaast, even naar de orde van de dag, bouw en stoei ik met mijn twee zoontjes (en zet ze soms achter een filmpje voor de rust), mediteer, doe aan calisthenics (fitness met je eigen lichaamsgewicht, niet dat dat echt opschiet trouwens…), en verdiep me in theoretische natuurkunde, in het bijzonder in de parallellen tussen natuurkundige principes en het werken met organisatievelden.

.

Opleidingen:

  • Cognitiewetenschappen (drs.)
  • Psychologie (prop.)
  • Deep Democracy (1st level)
  • Provocatief coach (1st level)
  • Sjamaan (geïnitieerd in 2010 en 2012, levenslange leerweg)
  • Cultural Transformation Tools (certified consultant)
  • Motivational Interviewing (cert.)
  • Core Quantum Method (cert.)
  • Tal van kortere trainingen en workshops op gebied verandermanagement en energiewerk