Het idee van werken met het 0-punt is ontstaan uit inzichten die ik tijdens mijn eigen zoektocht naar zin en essentie heb opgedaan.

 

De methode is gestoeld op het idee dat hoe meer je zelf ten diepste hebt ervaren dat je eigen wereldbeeld slechts een wereldbeeld is, hoe meer je jezelf hebt gede-identificeerd met je eigen beschrijving van de wereld, hoe dichter je bij je eigen 0-punt bent, hoe beter je mensen kunt helpen daar ook te komen. Dat is levenswerk.

 

Ik ontdekte in mijn eigen ontwikkeling dat wanneer ik het 0-punt raakte bij iemand, de oplossing als vanzelf helder werd. Het aanvoelen waar dat 0-punt zat was de uitdaging. En die bleek gelijk op te lopen met mijn eigen besef van mijn eigen 0-punt.

 

De methode bestaat dus niet uit een set technieken. Zero-Point gaat over het bereiken van je eigen 0-punt zodat je anderen daar ook kunt brengen.

 

Hoe dichter je bij je eigen 0-punt bent, hoe sneller dat gaat. Soms is een paar minuten al genoeg om iets in iemand wezenlijk te veranderen.